Over ons

Bakkerij Berghuis sinds 1929

De bakkerij is drie generaties lang in handen geweest van de familie Berghuis.
Sinds juni 2003 hebben Rikus en Jessica Van Der Bijl de bakkerij overgenomen en zijn doorgegaan op dezelfde voet als de familie Berghuis.
Eigenaar Rikus Van Der Bijl is van Friese afkomst, dit is te merken aan enkele Friese specialiteiten die geïntroduceerd zijn in de bakkerij in Beilen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Kantkoek, Reepkoek, Fryske Dumkes en uiteraard de overheerlijke Friese Oranjekoek.

Hoewel wij een moderne bakkerij hebben, wordt alles nog op traditionele wijze gebakken. Dit houdt in dat er met voorrijs wordt gewerkt, desemwerking en extra lange deegbereiding.Hierdoor ontstaat een smaakvol brood met zachte korsten, lekker mals van smaak en een heerlijke aroma.
Door de hoge kwaliteit van onze grondstoffen hoeven er geen suikers en vetten aan het brood toegevoegd te worden om het vers te houden. Tevens zijn vele broodsoorten bij ons E-nummer vrij en hebben een gunstige werking op het darmstelsel.
Garantie van bakker Rikus is dan ook dat ons brood minimaal drie dagen vers blijft buiten de diepvries.

Ons motto: Nee kennen wij niet! Heeft u speciale wensen, verzoeken of ideeën? Laat het ons weten en wij doen ons best voor u.

Het Kontje

Rond de jaren ’70 werd slagroom ontdekt in de bakkerij. Voorheen werd eigenlijk alleen met crème gewerkt, voornamelijk door gebrek aan koelkasten. Toen in de bakkerij slagroom werd geïntroduceerd heeft bakker Berghuis (tweede generatie) een gebakje gemaakt met een geel laagje marsepein. Vraag was alleen nog hoe moet dit gebakje heten. Mevrouw Berghuis (tweede generatie) vond het gebakje eigenlijk wel op een kontje lijken. Zo is de naam geboren ‘Beiler Kontje’. Doordat er vanaf 2009 meer verkooppunten zijn van Bakkerij Berghuis is de naam van het Beiler Kontje veranderd naar het Kontje – ons gebakje. Het kontje bestaat uit een schelpje van bladerdeeg met een vulling van frangipane (een roomsaus), twee mandarijntjes, perzikslagroom en wordt afgewerkt met een laagje echte marsepein. De bilnaad maakt het kontje helemaal af.